Madoc
Getuigenissen 2.0
RegisterLog in

Welkom bij Getuigenissen! Binnen dit project werken verschillende disciplines aan de Vrije Universiteit Brussel (taalkundigen, sociologen, criminologen en historici) samen met het Rijksarchief en Histories vzw rond 18de en 19de eeuwse getuigenverklaringen en -verhoren.

  • Eerste keer op ons transcriptieplatform? Registreer je dan eerst via 'registreer' in de rechterbovenhoek. Eens ingelogd kan je bijdragen aan de projecten.
  • Meer informatie kan je vinden op www.getuigenissen.org. Je kan ook inschrijven op onze nieuwsbrief.
  • Toch nog problemen of vragen? Neem dan contact op via Getuigenissen@vub.be

Transcriptieplatform
Geïnteresseerd in crimineel gedrag uit lang vervlogen tijden, het dagelijkse leven van onze voorouders of wil je gewoon je steentje bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Getuigenissen verzamelt en digitaliseert historische getuigenverklaringen en verhoren uit de 18de en 19de eeuw, maar wil die ook transcriberen. Het project kadert binnen de jonge onderzoeksdiscipline van de Digital Humanities, die kennis over en de infrastructuur voor digitalisering wil ondersteunen en verbeteren. Help jij ons om deze historische documenten te transcriberen voor wetenschappelijk onderzoek?
Aan de slag!