Madoc
Getuigenissen 2.0
RegisterLog in

Welkom op het nieuwe transcriptieplatform van Getuigenissen, een digitaliserings- en transcriptieproject dat getuigenverklaringen en verhoren van verdachten uit 18de- en 19de-eeuwse criminele rechtbanken in België verzamelt, digitaliseert en transcribeert. Binnen het project werken verschillende disciplines aan de Vrije Universiteit Brussel (taalkundigen, sociologen, criminologen en historici) samen met het Rijksarchief en Histories vzw. Het project kadert bovendien binnen de jonge onderzoeksdiscipline van de Digital Humanities, die kennis over en de infrastructuur voor digitalisering wil ondersteunen en verbeteren. Meer informatie kan je vinden op www.getuigenissen.org, waar je je kan inschrijven op onze nieuwsbrief.

Geïnteresseerd in crimineel gedrag uit lang vervlogen tijden, het dagelijkse leven van onze voorouders of wil je gewoon je steentje bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? Help ons dan om deze historische getuigenverklaringen en verhoren van verdachten te transcriberen!

!! Het Hof van Assisen Antwerpen staat nu ook online !!

Transcriptieplatform
Eerste keer dat je op ons transcriptieplatform bent? Dan moet je je eerst registreren. Dat kan door in de rechterbovenhoek op ‘Registreer’ te klikken, je e-mailadres in te geven en een gebruikersnaam te kiezen. Je ontvangt vervolgens een e-mail om je profiel te activeren, waarbij je een wachtwoord kiest. Eenmaal je bent ingelogd, klik je hieronder op ‘Aan de slag!’ en kom je op het transcriptieplatform terecht. Ondervind je toch nog problemen? Neem dan contact met ons op via Getuigenissen@vub.be.
Aan de slag!
Powered by Madoc